02

Skopningsteknik!
Rätt temperatur

Se till att ha rätt temperatur, en bra temperatur är -18°C. Vissa sorter är lite hårdare än andra, försök att lägga de sorter som du tycker är hårda i mitten av frysboxen.

Håll skopan rätt

Fatta skopan med hela handen, inte för nära skopskeden. Så slipper du bli kladdig om handen.

Skopa smart

Skopa med långa svepande drag mot dig, sträva efter att alltid hålla en jämn yta (gräv inga gropar) och se till att ingen glass blir kvar på trågens sidor.

Lika stora kulor

Försök att göra lika stora glasskulor, i långa loppet påverkar storleken såväl lönsamhet som kundnöjdhet.

Skölj skopan

Skölj skopan i vattenbadet mellan smakerna och stöt av vattnet mot en ren torkduk. Kommer vatten i glassen, bildas is. Byt ut vattnet i skophållaren var 20:e min, använd kallt vatten. Tänk på allergier, ha flera skopor. En för gräddglass, en för glass
med nötter och en för det mjölkfria sortimentet.

Rent och frächt

När glassen är färdigskopad, skölj skopan, torka och lägg den på en ren torkduk.

reklammaterial

Vi vill att det ska vara lätt för Dig som kund att beställa reklammaterial. Därför finns allt vårt reklammaterial online. Enkelt för dig att själv beställa vad du vill och när du vill.